.. vedla naše cesta v pátek. Dříve žil v každé domácnosti aspoň jeden skřítek - tonttu. Byl to takový typický hodný domácí pomocník. Poznat jste ho mohli podle menšího vzrůstu a špičaté červené čapky. Kousek od Kokkoly se nachází místo, kde jich je pohromadě strašně moc, žijí tam svorně v míru v malé vesničce. Každý je jiný, originál. Staříci, mladí, ženy, děti...

 Dokonce si vystavěli svůj vlastní kostelík, kde se konají opravdové svatby. :)

Byla to velice milá návštěva. :) Po prohlídce interiérů se nám dostalo i dobrého občerstvení...

Jen ještě ve zkratce zmíním den předešlý a následujíci. Čtvrtek patřil nákupům s mou host sestrou Emílií. Prošly jsme dost obchodů, každá si něco odnesla a protože při takové činnosti docela vyhládne, daly jsme si na oblíbeném místě výborné vafle se zmrzlinou, šlehačkou a čokoládou... Mňam! :)

Den jsme zakončily koupáním v moři, což mamka okomentovala: "My tady (v Česku) sbíráme rybíz v 9 stupních a má dcera se v severské zemi koupe v moři!". :D

V sobotu jsme měli odpočinkový den, páč rodiče odpoledne odjížděli na oslavu kamarádky. Takže jsme večer strávily s Emílií na koncertě v centru Kokkoly a poté v kuchyni u tortill. :)

Dnes večer - v neděli, se budu s mou první host rodinou loučit a poputuju o dům dál do blízké vesnice... Ale zatím jsem pořád s nimi! A v kuchyni to začíná vonět... :)