První si dovolím nabrat z toho smutnějšího soudku... Ano, takové bylo loučení s první host rodinou. Slziček pár ukáplo, ale slíbili, že se někdy do Česka staví. Tak snad to vyjde. :) Poslední foto s mamkou Anne a Almou.

 

Druhá host rodina je taky fajn. Mají celkem osm dětí, tři jsou momentálně doma. Mám tady dvě host sestry - Violu (17) a Lilii (10) plus host bratra Nila (13). Mamka se jmenuje Marja Leena a taťka Pauli. Žijí v domku ve větší vesnici, takže je to takové víc jako u nás, přesto velmi odlišné.

Má neveselá nálada mě nějak nechtěla opustit, dost se mi začalo po všech stýskat. Ale jak asi znáte písničku Dělání, dělání... tak ono to celkem i pomáhá. Zajeli jsme do lesa na borůvky (komárů tam bylo pomalu víc než těch borůvek :D) a pak jsme s Violou upekly borůvkový koláč.

Musím říct, že se opravdu povedl, takže mám i recept. Sice ve finštině, ale co by si Google neporadil, že? :) Foto s Violou po dobře odvedené práci.

 

A pak tu jsou lidé, kteří umí být pro své okolí darem a podržet i v těžších chvílích (a to i přes svou časovou vytíženost). Takže s úsměvem ve tváři... pokračujme dál! :)